22. februar 2014

Zermatt Tour - 2

Vi havde som sagt booket en bjergfører hjemmefra, da vi ville ud og gå i den uberørte sne og ikke bare følge et spor som allerede var gået. Der er tryghed i at have en profi med, både det at han kender området men han har også helt styr på hvor der er spalter og hvordan sneen forholder sig. Han havde 3 lavinesøgere med, hvilke heldigvis bare blev i rygsækken da der ikke var forhøjet lavinefare der hvor vi gik. Det var en utrolig smuk tur i solrigt stille vejr og sneen var let og fin. Når man går derudad i hinandens spor og i samme tempo kommer man næsten helt i trance og føler sig ét med naturen. Efter lidt mere end 4 1/2 time var vi tilbage i civilisationen og sluttede turen ved en lille togstation hvor vi tog afsked med vores bjergfører, hvorfra vi ville tage tage op i en bjergrestaurant og se solnedgangen. Når nu vi var så heldige med vejret, ville vi også have det hele med ... trætte eller ej!

For dem som det interesserer eller som kender stedet, vil jeg kort beskrive hvor vi gik: vi startede med at tage banen op til Sunnegga, derfra gik vi omkring Grünsee og tilbage til Riffelalp.

10 kommentarer:

 1. Jeg drømmer om sådan en vandretur, hvor må det have været fantastisk. Jeg var i sommeren 1977 i Schweiz, i en spejderhytte som pigespejdernes verdensorganisation har. Our Chalet ligger nær Adelboden og jeg husker stadig vandreturene og skønheden i bjergene, selv om jeg dengang var en ung kvinde på 20 år, som nok mest tænkte på drenge ;-) Og jeg er vild med dine billeder, du får en friskhed og skarphed frem i dine billeder, uanset om det er gamle tulipaner eller høj sol på en bjergtop :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for dine søde ord Lene :-) Ja, der er bare noget skønt over at vandre i bjergene, nærheden med naturen og med en selv. Dejligt at du har god minder hernede fra....også selvom du var ung og tænkte på andet. hihi

   Slet
 2. En fantastisk tur. Nu hvor der var 40 cm nysne, var det uberørte sne lettere at finde :-)

  God ide med en bjergfører, det gav muligheder for oplevelser man ikke lige selv ville springe ud i.

  Tusind tak for at dele disse vidunderlige billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja hold da op, sne var der mere end nok af. Vi gik til dels i sne til knæene :-)
   Jeg syntes altid at det er værd at tage en bjergfører, for man må ikke glemme at vi ikke kender bjergene og slet ikke kan læse dem som han kan....og oplevelsen er altså en anden. ;.)

   Slet
 3. Hold da op Nola. I har virkelig haft godt vejr. Skønne billeder du har fået taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare så perfekt det hele Sine :-)

   Slet
 4. Igen nogle fantastiske billeder. Og hvilket vejr til sådan en tur :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var meget heldige!! I princippet kunne det jo også have været tåget, snevejr eller bare overskyet og så havde oplevelsen været en noget anden :-)

   Slet
 5. Simpelthen bare WAUW ... SÅ flot. Det perfekte vejr og de perfekte omgivelser for jeres tur, ser det ud til.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det var herligt det hele....og ikke en af de ture hvor man kan planlægge det hele, så vi var virkelig heldige :-)

   Slet

Har du tid og lyst, så efterlad en kommentar. Det kan være om alt eller ingenting..... glæder mig bare til at høre fra dig. Hjertelig tak!