6. oktober 2014

Grønland - Kalaallit Nunaat 3

Og når man er på Grønland er man næsten nødt til at tage på udflugter, bare tanken om al den natur og det hav der ligger lige omkring en, det er man bare nødt til at udforske. Vi havde hjemmefra booket en tur til Eqi gletsjeren, og det viste sig at være en af de helt store oplevelser! 70 km nord for Ilulissat ligger denne sjældenhed og det tog 5 timer at sejle derop, men med isbjerge både til højre og venstre var det helt ok. Bræfronten strækker sig over 3,4 km, og den gennemsnitlige højde fra bund til top er ca. 200 meter, hvoraf 30 til 80 meter strækker sig over havets overflade. Det er en af de mest aktive gletsjere i Grønland og den kælver faktisk hele tiden. Det lyder som torden når isfjeldene brækker af og brager ud i havet - og mini sunamier giver det også ;-)
Vi overnattede to nætter i Glacier Lodge Eqi for at få hele naturen ind under huden, og det fik vi! Det er fantastisk at ligge i sin lille hytte (uden vand, varme og elektrisitet) under en tung varm dyne og kigge ud på bræen og høre den kælve hele natten! Når det så er sagt var det også lidt grænseoverskridende ikke at have mobilt net eller i det hele taget med den viden i baghovedet kun i nødstilfælde at kunne komme i kontakt med omverdenen via satelit telefon - velkommen til 2014!

Billede 1: Eqi bræen
Billede 2: fornemmelse af størrelsesforholdet
Billede 3: Bræen kælver
Billede 4: Glacier Lodge Eqi bestående af 11 hytter
Billede 5: Aftenstemning fra hytten
Billede 6: På vej tilbage til Ilulissat
Billede 7: På vej tilbage til Ilulissat

5 kommentarer:

 1. Smukke billeder du har taget. Jeg får helt lyst til at tage afsted igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også Sine :-D Det er jo et helt unikt sted!

   Slet
 2. Smukke billeder Nola :-) Jeg har oplevet en stor Gletsjer i Alaska der kælvede (sådan hedder det vist), da store stykker is faldt af, sikke en lyd det gav :-) Jeg har stadig Grønland til gode...

  Ha´ en hyggelig aften - kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! ja, det lyder som torden og også lidt uhyggeligt, for man ved jo at der følger en sunami med - stor eller lille ;-) Så kan du godt begynde at glæde dig til Grønland....jeg har så Alaska til gode ;-)
   Også en fin aften til dig. knus

   Slet
 3. Smukke billeder … men også "se det før det forsvinder" …

  SvarSlet

Har du tid og lyst, så efterlad en kommentar. Det kan være om alt eller ingenting..... glæder mig bare til at høre fra dig. Hjertelig tak!